Dana Bonfile

DANA BONFİLE

İftar’da leziz bir dana bonfileye ne dersiniz ?

Malzemeler

220 gram dana bonfile

Marinasyon karışımı için:

2 diş rendelenmiş sarımsak

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1 dal biberiye

1 dal taze kekik

Servisi için:

120 gram fesleğenli patates püresi

70 gram haşlanmış ve sotelenmiş karışık sebze

Nasıl Yapılır?

1. Dana bonfileyi sinir ve yağ kısımlarından arındırdıktan sonra porsiyonluk olarak hazırlayın.

2. Marinasyon karışımı için; ayçiçek yağı, süt, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze çekilmiş tane karabiber, biberiye ve taze kekiği derin bir kapta karıştırın.

3. Marinasyon karışımına yatırdığınız dana bonfileyi, lezzetlenmesi ve yumuşaması için arzu ettiğiniz süre boyunca bu karışımda bekletin.

(Şefin tavsiyesi 3 gün)

4. Marinasyonda bekleyen dana bonfileyi, önceden ısıtılmış ızgara ya da ızgara izli döküm tavada arzu ettiğiniz pişirme derecesine gelene kadar ters yüz ederek pişirin.

5. Haşlandıktan sonra zeytinyağında baharatlarla sotelenen karışık mevsim sebzeleri ve fesleğenli patates püresi eşliğinde bekletmeden servis edin.

ŞİRKETLERİMİZ