Anasayfa / Kurumsal / Tarifler / Enginar Dolması (Ege Usulü)
Enginar Dolması (Ege Usulü)

4 adet büyük boy enginar
4 küçük çay bardağı pirinç
3 adet limon
1 çorba kaşığı un
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Bol zeytinyağı

Yapılışı

Önce enginarların kararmaması için su hazırlayalım, büyük bir kabın içine iki limonun suyunu sıkalım, su koyalım, unu içine atıp karıştıralım, enginarların sap kısmından keselim. Bir parmak kadar üst kısmını keskin bir bıçakla keselim, bunu içini rahat açabilmek için yapıyoruz, iki elin baş parmaklarıyla iç kısmını açmaya çalışalım, dikkat edelim çünkü enginar tazeyken ikiye ayrılabilir o zaman dolma yapamayız. Enginarı su altında dış yapraklarının aralarını içini yıkayıp limonlu suya koyalım, bu işlemleri çabuk çabuk yapalım ki kararmasın. Kestiğiniz sapların iç kısmındaki beyaz yerini alın, bunun için yeşil yerlerini muz soyar gibi bıçakla soyun, ve beyaz kısmını da limonlu suya atın, resimler yardımcı olacaktır, bütün enginarları böyle hazırladıktan sonra içini yapalım.

Yeşillikleri temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım, pirinç ölçüsü bir enginara bir avuç içi dolusu şeklinde ayarlayabilirsiniz, pirinçi yıkayın, iyice süzün, yeşillikleri, tuzunu ve seviyorsanız karabiberini ve mutlaka bol zeytinyağını ilave ederek karıştıralım ve sudan çıkardığımız enginarın suyunu iyice akıtalım, tencerenin altına temiz yapraklarından varsa yıkayıp bir kat serelim üzerine doldurduğumuz enginarları yerleştirelim, aralarına saplarını koyalım hem destek olur, sıcak su hazırlayalım ve enginarların bir parmak altında olacak şekilde suyunu ilâve edelim, bir limonun suyunu sıkalım enginarların üzerine paylaştıralım, kaynamaya bırakalım, orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra yarım saat dinlendirelim ve iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Çok afiyetler olsun.

ŞİRKETLERİMİZ