Kuzu Rosto

 Kuzu Rosto

MALZEMELER

2.75 kg kuzu budu
3-4 diş sarımsak, ikiye bölünmüş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı hardal
1 limonun suyu
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı biberiye
Yarım çay kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı elma sirkesi
Tuz ve öğütülmüş karabiber
Süslemek için taze kekik

YAPILIŞI:

1. Etin yağlı kısmını ayırdıktan sonra kalan parçaların üzerinden keskin bir bıçakla birkaç yarık açın. Böldüğünüz sarımsak dişlerini bu yarıkların içine yerleştirin.

Zeytinyağını, kırmızıbiberi, hardalı, limon suyunu, kekiği, biberiyeyi, şekeri ve baharatları karıştırarak elde ettiğimiz macun kıvamındaki karışımı etin her yerine sıvayın. Sonra eti derin olmayan bir kaba yatırıp serin bir yerde 1-2 saat bekletin.

2. Fırın sıcaklığını 200 dereceye getirin. Eti ızgara tepsisine yerleştirin ve üzerine sirkeyi ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Sonra fırının sıcaklığını l60 dereceye düşürüp 1 saat daha pişirin, fakat bu
esnada kurumaması için etin üzerine ara sıra su dökün.

Fırından çıkardıktan sonra üzerini taze kekikle süsleyerek
servis yapın.

ŞİRKETLERİMİZ