Mantı

 Mantı

Malzemeler:
• 3 Su bardağı un
• 1 Su bardağı ılık su
• Tuz
• 1 adet yumurta
İçi için:
• 250 gr kıyma
• 1 adet soğan
• Karabiber
• Pul biber
• Tuz
Pişirmek için:
• Tereyağı
• 2 YK salça
Üzeri için:
• Sarımsaklı Yoğurt
• Nane
• Sumak
• Pul biber
Büyük bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, demir para kalınlığında açın. Diğer tarafta kıymanın içine kırmızı biber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların dört köşesini tam ortada bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika kadar pişirin. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Son olarak hazırladığınız tereyağını gezdirin.Afiyet olsun

ŞİRKETLERİMİZ