Yaprak Sarması

Yaprak Sarması

Merhaba,

Malzemeler:

– 250 gr taze yaprak

– 2 su bardağı pirinç

– 2 orta boy kuru soğan (bir soğan + 5 dal taze soğan kullanılabilir.

– ¼ demet dereotu

– ¼ demet maydanoz

– ¼ demet taze nane

– 1 çay kaşığı karabiber

– 1 tatlı kaşığı tuz

– 1 tatlı kaşığı şeker

– Bir kase yeşil erik

– Sızma zeytinyağı

Yaprakları yıkayın, üzerine kaynar su dökerek bir kap içinde 5 dk bekletin. Yapraklar yumuşayınca sudan çıkarıp süzülmeye bırakın. Pirinci yıkayıp bir kaba alın. Soğanı, dereotu, maydanoz ve naneyi çok ince kıyıp, pirinçlere karıştırın. Tuzunu, şekerini ve karabiberini ilave edin. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını da harca döküp karıştırın.

Yaprakların ve eriklerin ekşisi için harca limon suyu eklemeyin.

Yumuşamış yaprakları sarma harcı ile tek tek sarın. Tencerenin dibine yaprakların saplarını ve kötü yaprakları koyup aralarına erikler serpiştirerek sarmaları yerleştirin. Sarmaların üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyip üzerine bir tabağı kapattın. Tencere kapağını da kapattıktan sonra orta ateşte pişmeye koyun. Yaklaşık 30-40 dk sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

ŞİRKETLERİMİZ